Alanya, het weggegeven liefdesnestje
444 51 56

Alanya

Excursies vanuit ALANYA

Alanya, het weggegeven liefdesnestje

Alanya, het weggegeven liefdesnestje

Volgens de legende gaf de Romeinse generaal Marcus Antonius Alanya en omgeving cadeau aan de Egyptische koningin Cleopatra. Alanya zou het liefdesnestje zijn geweest van de twee tortelduifjes, waar ze elkaar in het geheim zouden hebben ontmoet. Hier ging Cleopatra elke dag naar het strand om te baden op de heuvel van het kasteel. Cleopatra had zelfs een tunnel die ze gebruikte als ze wilde zwemmen, die rechtstreeks van het kasteel naar het strand leidde. Cleopatra, de koningin van Egypte, stopte bij elke expeditie die haar naar de Middellandse Zee leidde in Alanya en ging op dit strand de zee in.

Volgens de legende gaf de Romeinse generaal Markus Antonius Alanya en omgeving cadeau aan de Egyptische koningin Cleopatra. Alanya zou het liefdesnestje zijn geweest van de twee tortelduifjes, waar ze elkaar in het geheim zouden hebben ontmoet. Hier ging Cleopatra elke dag naar het strand om te baden op de heuvel van het kasteel. Cleopatra had zelfs een tunnel die ze gebruikte als ze wilde zwemmen, die rechtstreeks van het kasteel naar het strand leidde. Cleopatra, de koningin van Egypte, stopte bij elke expeditie die haar naar de Middellandse Zee leidde in Alanya en ging op dit strand de zee in.

Alanya, een vakantieparadijs in het zuiden van Turkije, heeft de voorkeur van lokale en buitenlandse toeristen, vooral in het zomerseizoen, met zijn natuurlijke schoonheden, historische gebouwen en warme klimaat. In Alanya, dat door de geschiedenis heen door vele beschavingen als stad is gebruikt vanwege de ligging en geografische kenmerken, zijn er historische bouwwerken gebouwd door deze beschavingen die vandaag de dag nog steeds te zien zijn. Alanya, dat door de geschiedenis heen een trekpleister is geweest, van de Frygiërs tot de Romeinen, van de Anatolische Seltsjoekse staat tot het Ottomaanse Rijk, ontvangt nog steeds duizenden bezoekers van over de hele wereld.

Hoewel de bezienswaardigheden in Alanya voornamelijk historische gebouwen zijn, zijn er ook zeer interessante plekken tussen de natuurlijke schoonheden van de regio, die ik hieronder heb opgesomd.

Wij krijgen overigens vaak vragen over de winkelmogelijkheden en andere mogelijkheden in de betreffende dorpen en steden. Omdat dit onderwerp erg uitgebreid is, hebben we het platform 'Insider Club' waar je allerlei informatie kunt vinden over shoppen, evenementen, activiteiten, eten en drinken en nog veel meer.

Rode Toren


Kızılkule, een van de eerste bouwwerken die in je opkomt als Alanya wordt genoemd, is een van de iconische bouwwerken van de regio. U kunt de toren bezoeken, die met zijn architectuur en ligging een opmerkelijk bouwwerk is in het districtscentrum rond het historische schiereiland.

De toren, een van de 13e-eeuwse gebouwen, werd gebouwd door I. Alaaddin Keykubat. Kızılkule, gebouwd om bedreigingen vanuit de zee af te weren en de stad te verdedigen, werd gebouwd op een hellend terrein. De oostzijde van de toren, die aan beide zijden een andere afstand tot de grond heeft, bedraagt ​​33 meter; De westzijde is 3 meter korter dan de oostzijde.

De toren, waarin rechthoekige kalksteen- en spolia-producten zijn gebruikt, is met zijn prachtige uitstraling een van de mooiste voorbeelden van 13e-eeuwse gebouwen. Op de deur van de toren, waar de ingangen vanaf de noordkant zijn, trekt het opschrift "Dank aan Allah" de aandacht. trekt de aandacht.

Entreeprijzen voor Kızılkule, een van de bouwwerken die de aandacht trekken van lokale en buitenlandse toeristen die Alanya bezoeken, liggen tussen de 5-10 TL; Aan studenten worden geen kosten in rekening gebracht.

De schemerige grot


De Dim-Höhle, een van de natuurlijke attracties in Alanya die je zeker moet bezoeken, ligt op ongeveer 13 kilometer van het stadscentrum. Je kunt de grot in de regio Kestel bereiken met een privévoertuig door de Ahmet Tokuş Boulevard te volgen naar de Dim-rivier.

Er zijn 4 galerijen in de grot, die ongeveer 232 meter boven zeeniveau ligt. De grot, die qua vorm en uiterlijk zeer interessant is, is een van de belangrijkste natuurwonderen van de region. Met een totale lengte van 360 meter is de breedte van het gebouw 13 meter, terwijl op de plafonds stalactieten en stalagmieten te zien zijn.

De toegangsprijzen voor de grot, die elke dag van de week bezocht kunnen worden, variëren van 5-10 TL voor volwassenen en 10-15 TL voor studenten.

Kasteel van Alanya


Het kasteel, gelegen binnen de grenzen van het historische schiereiland in het centrum van Alanya District, is een van de belangrijkste historische Gebouwen van de regio. Het kasteel ligt op ongeveer 5-10 minuten lopen van het stadscentrum.

Het kasteel, dat met zijn 6 kilometer aan wallen eromheen een schitterende uitstraling heeft, werd in 1221 tijdens het bewind van Alaaddin Keykubat I gebruikt om de stad te beschermen tegen bedreigingen vanuit de zee. In dezelfde periode werden diverse restauratiewerkzaamheden uitgevoerd en werd het kasteel verder versterkt. Er werd een waterreservoir in het gebouw gebouwd om problemen met de waterbehoefte te voorkomen.

De toegangsprijs voor het kasteel, een van de gebouwen uit de 13e eeuw, bedraagt ​​15-20 TL.

Sapadere-kloof


De Sapadere-kloof, een van de uitzonderlijke natuurlijke schoonheden van Alanya, is een van de plaatsen om te bezoeken met zijn opmerkelijke structuur en sfeer. Het gebouw is gelegen in het dorp Sapadere, 45 kilometer van het stadscentrum.

In de kloof, die ongeveer 15 kilometer van de zee ligt, bevinden zich kleine natuurlijke poelen. Een van de meest opvallende kenmerken van het gebouw zijn de inloopzwembaden. Het is niet gevaarlijk om de kloof te bezoeken, omdat er platforms in de kloof zijn gebouwd voor gemakkelijke navigatie.

Voor toegang tot de kloof waar u te voet kunt genieten van de natuurlijke schoonheden van Alanya. Voor het verkennen wordt een vergoeding van 10-15 TL in rekening gebracht.

Arsenaal


The Armory bevindt zich in het centrum van Alanya, vlakbij de haven en op loopafstand. bereikbaar.
De Armory, gelegen naast de scheepswerf binnen de grenzen van het historische schiereiland, is een gebouw dat in totaal uit 2 verdiepingen bestaat. Dankzij de 19 meter hoge booggang in de wapenkamer is het mogelijk om bij de omringende muren te komen.

Eén van de ramen van de 2 kamers bij de voordeur van het gebouw bevindt zich op land; de andere kijkt uit op zee. Er zijn in totaal 6 kamers op de bovenverdieping, elk drie. Binnen de grenzen van Tophane werd een waterreservoir gebouwd om in de waterbehoeften van de soldaten en ambtenaren te voorzien. De structuur speelde in die tijd een belangrijke rol bij de verdediging van de Middellandse Zee tegen externe bedreigingen.

Een van de belangrijkste historische gebouwen in Alanya

De toegang tot de wapenkamer is gratis.

Fosforgrot


Je kunt de Fosforgrot bezoeken, die heel dicht bij de Damlataş-grot ligt, een van de belangrijkste natuurlijke attracties in Alanya, met boottochten vanuit de haven.
De grot, die een zeer interessante structuur heeft, staat bekend om het uitstralen van fosforescerend licht. De lichten, die vooral 's avonds laat duidelijker zichtbaar zijn, worden ook weerspiegeld in de zee van de grot. Je kunt de grot, die eruitziet als een natuurlijk zwembad, gratis bezoeken en genieten van het koele water van de Middellandse Zee in de heldere zee ervoor.

Je kunt de Fosforgrot bezoeken met boottochten die vertrekken vanuit het havengebied.

Archeologisch Museum van Alanya


Het Archeologisch Museum, dat de geschiedenis van Alanya belicht, bevindt zich in Saray Mahallesi, binnen de grenzen van de wijk. Het museum is te voet bereikbaar. kan worden bereikt.
Er zijn 15 tentoonstellingsruimten in het museum waar artefacten en documenten worden tentoongesteld van de beschavingen die in de regio leven. Het museum, dat artefacten heeft van vele beschavingen uit de bronstijd tot de Frygiërs, verwelkomt bezoekers sinds 1967.

Het museum, dat kunstvoorwerpen uit de archaïsche, klassieke, hellenistische, Romeinse en Byzantijnse periode tentoonstelt, dient als getuige van het verleden van Alanya. De toegangsprijzen voor het museum liggen tussen de 5 en 10 TL.

Dim rivier


Dim stream waarTijd kunnen doorbrengen in een koele omgeving tijdens uw vakantie in Alanya is een van de populaire natuurlijke attracties van de regio. Toegang tot de stroom rond de Dim Dam kan worden gedaan met een privévoertuig, taxi of gemeentelijke bussen die vertrekken vanuit het districtscentrum.
Er zijn picknickplaatsen, theetuinen en cafetaria's in de regio, waar veel voorzieningen aanwezig zijn die als recreatiegebied dienen. De regio, die in het weekend vooral geliefd is bij de lokale bevolking, heeft naam gemaakt vanwege het landschap, de sfeer en de schone lucht.

De toegang tot het complex is gratis, maar u kunt ook profiteren van parkeergelegenheid als u met uw privévoertuig arriveert.

Süleymaniye-moskee


De Süleymaniye-moskee in het centrum van de wijk Alanya is een van de historische gebouwen uit de 13e eeuw. Het gebouw aan de Galatasaray-straat is open voor religieuze diensten.
Het bouwwerk, gebouwd in de 13e eeuw in opdracht van Alaaddin Keykubat I, werd in het volgende proces toegevoegd aan het gebouw van Suleiman de Grote en kreeg zijn huidige vorm.

De moskee is een voorbeeld van 16e-eeuwse architectuur met zijn architectonische kenmerken en decoraties. Het wordt door de lokale bevolking ook wel Kale, Alaaddin of Orta Hisar-moskee genoemd. De moskee, die gratis toegankelijk is, is vandaag de dag nog steeds geopend voor aanbidding.

Hüseyin Azakoğlu stadsmuseum en stedelijk geheugencentrum


Het museum, waar u gedetailleerde informatie kunt vinden over de geschiedenis van Alanya, werpt licht op het verleden van de regio. Vervoer naar het museum, dat zich in Şekerhane Mahallesi van de wijk bevindt, kan worden gedaan met privévoertuigen, taxi's of minibussen.
Het gebouw, dat dienst doet in een van de traditionele herenhuizen in Alanya, werd door de eigenaren van het landhuis aan de districtsgemeente geschonken voor culturele doeleinden. Het landhuis, dat opmerkelijk is vanwege zijn architectonische kenmerken en uitstraling, heeft een groot archief over de geschiedenis van Alanya. Toegangsprijzen voor het museum, het stadsgeheugen van Alanya, variëren van 5 tot 10 TL.

Alanya dagelijkse plaatsen om te bezoeken


Door de ligging ligt Alanya ook dichtbij populaire excursiebestemmingen in de regio. In Alanya, waar u veel belangrijke bestemmingen in de provincie Antalya kunt bereiken, zijn er veel punten waar u elke dag tijd kunt doorbrengen. Manavgat-waterval
Je kunt de Manavgat-waterval bereiken, die ongeveer 60 kilometer van het stadscentrum van Alanya ligt, door westwaarts te rijden op de weg Mersin - Antalya. Gelegen aan de rivier de Manavgat, wordt de waterval gevormd door het water dat uit de rivier valt en uit de kliffen stroomt. U kunt de natuurlijke waterval, die de aandacht trekt met zijn betoverende schoonheid, elke dag gratis bezoeken.

Je kunt de hotels op onze Antalya Manavgat Hotels-pagina bekijken om je vakantie in Manavgat te plannen, die comfortabele en hoogwaardige accommodatie-opties biedt.

Oude stad Side


De oude stad Side, gelegen op de grens van Manavgat, op een gemiddelde afstand van 65 kilometer van Alanya, bereikt u via de weg Mersin - Antalya in westelijke richting. De oude stad, die je dagelijks kunt bezoeken, was de thuisbasis van vele beschavingen, van de Lydiërs tot de Byzantijnen. In het gebied waar de toegang gratis is, zijn de baden, de Tempel van Apollo en historische huizen die u kunt bezoeken.

Je kunt de hotels op onze Antalya Side Hotels-pagina bekijken om je vakantie in Side te plannen, die comfortabele en hoogwaardige accommodatie-opties biedt.

Oude stad Selinus


De oude stad Selinus, ongeveer 45 kilometer van Alanya, ligt binnen de grenzen van het Gazipaşa-district. Volg de hoofdweg Antalya - Mersin naar het kruispunt Gazipaşa en vanaf hier kunt u de werken uit de oudheid verkennen via de Ugur Mumcu-straat. Je kunt de regio dagelijks bezoeken met gratis toegang.