De slechtste mensen ter wereld wonen in Side
444 51 56

SIDE

Excursies vanuit SIDE

De slechtste mensen ter wereld wonen in Side

De slechtste mensen ter wereld wonen in Side

Zo beschreef Strabo* ooit de inwoners van Side in zijn werk 'Geographica'. De reden voor deze claim was de oorsprong van de rijkdom van deze stad en dat was de slavenhandel. In het 1 jaar v. In de 4e eeuw voor Christus was Side een van de belangrijkste havens voor de slavenhandel in de Middellandse Zee.
Maar godzijdank is dat heel lang geleden. Side heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld tot een fascinerende mediterrane stad, diep verweven met haar gevarieerde geschiedenis.  

Oh, trouwens, Side betekent ‘granaatappel’ in het Luwisch. Luwisch is een van de oudste talen in Anatolië. Gedetailleerde informatie over de geschiedenis van Side kunt u hieronder lezen.

* Rond 63 v.Chr. BC in Amaseia in Pontus; &dolk; na 23 na Christus) was een oude Griekse historicus en geograaf.

Zo beschreef Strabo* ooit de inwoners van Side in zijn werk 'Geographica'. De reden voor deze claim was de oorsprong van de rijkdom van deze stad en dat was de slavenhandel. In het 1 jaar v. In de 4e eeuw voor Christus was Side een van de belangrijkste havens voor de slavenhandel in de Middellandse Zee.
Maar godzijdank is dat heel lang geleden. Side heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld tot een fascinerende mediterrane stad, diep verweven met haar gevarieerde geschiedenis.  

Oh, trouwens, Side betekent ‘granaatappel’ in het Luwisch. Luwisch is een van de oudste talen in Anatolië. Gedetailleerde informatie over de geschiedenis van Side kunt u hieronder lezen.

Bezienswaardigheden rond Side:

MANAVGAT RIVIER:

Het is een van de weinige rivieren waarvan het watervolume wordt gevoed door een van de langste ondergrondse stromen ter wereld, maar ook uit één enkele bron (rokerige bron; Oymap&auuml;±nar bleef in het reservoir). Het heeft twee dammen. Oymap&auuml;+nar en Manavgat-dammen. Het turquoise water is schoon en helder en rijk aan mineralen. Als je wilt, kun je zwemmen in dit groene en koele water of kleine ontdekkingen doen in een kano. De rivier herbergt vele soorten vissen en vogels. (Met vissen zoals forel, karper, harder, zeebaars, zwartvis https://excursions24.com.; Vogels zoals watervogels, eenden, ganzen, ijsvogels, diverse soorten reigers, meeuwen en zwanen. waterschildpadden). Er is een rijke diversiteit aan planten langs de rivier. Bomen zoals wilg, plataan, populier, moerbei, iep https://excursions24.com., kleine maquisstruiken en kruidachtige planten zoals bramen, aalbessen, oleanders zijn te zien, maar ook zoetwaterschildpadden, die zonnen op droge boomstammen . Langs de rijke rivierbedding liggen citrusboomgaarden en kassen die de vruchtbare grond vullen. De Manavgat-rivier herbergt ook dagelijkse boottochten en binnenlandse en buitenlandse toeristen dankzij het snel ontwikkelende toerisme van de afgelopen jaren. Hoewel het qua lengte geen grote rivier is, is het wel een van de zeldzame rivieren met een hoog debiet waarover transport in Turkije kan plaatsvinden. Bovendien werd het water van de stad Side in de oudheid gevoed door de rivier de Manavgat. Om deze reden ligt 30 km van het huidige Sevinç Dorp naar kant. Er werd een lang aquaduct gebouwd. Deze waterweg is 25 m. en gaat over de bogen in hoogte. Een deel ervan is in de rotsen uitgehouwen. Sommige delen staan ​​er nog steeds. (Bron: Emin Öz - www.side-manavgat.com)

MANAVGAT WATERVAL:

3 km van de stad Manavgat verwijderd. De waterval in het westen heeft dezelfde naam als de wijk. Hoewel het van een verbazingwekkende hoogte stroomt, creëert de brullende rivier een indrukwekkend spektakel over een uitgestrekt gebied. Direct naast de waterval kun je picknicken in de natuur en verse vis eten in de omliggende restaurants. Het is een ideale plek om te integreren met de natuur in een hoek weg van het lawaai van de stad. Vervoer kan worden gedaan met minibussen vanuit Manavgat.

MANAVGAT RIVIERmonding:

De plaats waar de Manavgat rivier binnenkomt Zee mondt uit in de zee… Zoals u weet is Istanboel niet de Straat van de ZeeDardanellen. Het smaakt naar de Rode Zee. Een lijn in het midden… Open armen naar beide kanten, met aan de ene kant een rivier en aan de andere kant de zee. Zelfs de glitters zijn anders. De zon schildert rondom met zijn rood. Weg zijn van het toerisme is een andere schoonheid. Ze poseert goed. Het heeft een verborgen vierkant in elke hoek.
Je kunt ook vissers vinden aan de riviermonding, de schoonheid van het Sorgun-district van Manavgat. De schoonheid van de zonsondergang kan alleen worden vergeleken met een andere dag.

Omdat het een moerasgebied is, kun je de harmonieuze dans van libellen tegenkomen. Aan de rietranden herinneren boten die wachten op de volgende aankomst van hun eigenaar aan de schoonheid van vroeger.
Routebeschrijving: Als u niet over een eigen voertuig beschikt, kunt u er gemakkelijk komen met de minibus "Sorgun-Bogaz". van het stadscentrum van Manavgat. Met uw eigen voertuig op de rondweg gaat u vanaf het busstationkruispunt naar de busstationzijde. Ga rechtdoor bij het bord "Titreyengöl" sla linksaf. Deze weg brengt u rechtstreeks naar de zeestraat waar de rivier de Manavgat uitmondt in de zee.

TITREYENGÖL:

Titreyenöl heeft een oppervlakte van 3000 m2. Titreyenöl, met 22 faciliteiten en een capaciteit van 18.000 bedden, herbergt vele vogels, van aalscholvers tot pekingeenden. Titreyenöl heeft daarentegen een interessante geschiedenis. Volgens de legende woont er bij het meer een oude visser die de vogels voedt.

Toen de vogels de oude visser bij het meer zagen, klapten ze met hun vleugels en kwamen naar hem toe. Op een dag schoten jagers die in dit meer jaagden eenden op het water. De oude visser confronteert de jagers en probeert hen ervan te weerhouden te jagen. De jagers duwen de oude man en proberen de eenden die ze hebben geraakt uit het water te halen. Ondertussen gaan de andere eenden samen op pad, vormen met hun vleugels een wervelwind en ontvoeren de roofdieren. Na dit incident begint het meer steeds opnieuw te trillen. De lokale bevolking geeft commentaar op deze beving terwijl de vogels om de oude visser schreeuwen.

OYMAPINAR-DAM:

De Oymapınar-dam, de derde grootste dam van Turkije, werd gebouwd in de rivier de Manavgat en in gebruik genomen in 1984.

Het is van het type betonnen boog. Het bestaat uit 4 turbines die elk 135 megawatt energie per uur produceren. Het totale vermogen bedraagt ​​540 megawatt per uur. De hoogte vanaf de fundering bedraagt ​​185 m. Met een merenoppervlak van 470 hectare heeft de dam een ​​opslagvolume van 300 miljoen m3. Jaarlijks wordt in de dam 1,2 miljard kWh energie geproduceerd.

BRUGKLOOF:

Het Köprülü Nationaal Park Canyon ligt op 60 km van Manavgat en op 40 km van Antalya. Het kan worden bereikt via de 40 km lange weg die naar Taşağıl en Beşkonak leidt, die vertrekt vanuit het noordoosten en aan de voet van het Taurusgebergte ligt. De oppervlakte van het nationale park bedraagt ​​37.000 hectare. Mount Dipoyraz, gelegen in het oosten van het park, is 2980 meter hoog. hoog en de hellingen zijn bedekt met bossen. Köp&uum; Stream, Bolayan Village en BeÅŸkonak

tussen 120 km. lang en 100 m. Het ligt tussen valleien en kloven bedekt met diepe cederbossen. De riviervallei in het park is 14 km lang. Lengte, plaatselijk 400 m. Het heeft de vorm van een kloof met steile wanden op hoogte.

Na het einde van de kloof stroomt de thee uit een breed bed omgeven door groen. De Köprüçay rivier is een van de mooiste natuurlijke recreatiegebieden in Turkije. Daarnaast vormen veel archeologische bronnen, zoals de historische stad Selge in het bergachtige land ten westen van de rivier, de kastelen en aquaducten aan de rivier, bruggen uit het Romeinse tijdperk en historische straten het KÖPRÜLÜ CANYON NATIONAL PARK een van de meest waardevolle plekken om te zien.

SELEUKELA:

12 km vanaf Manavgat richting Taurusgebergte in noordwestelijke richting. De ruïnes van de oude stad Seleucia worden vervolgens bereikt in het dorp Şıhlar. 4 km van het dorp Sihlar. Deze oude stad ligt in het noordoosten en op een uur lopen; verwijderd en werd gesticht door de Seleuciden.


De stad, gesticht in 300 voor Christus. BC werd gesticht als een akropolisstad ter bescherming op een heuvel, daar met zijn steile en diepe hellingenIn de valleien zijn de hele vlakte en de zee vrij. Het feit dat er bouwland in het stedelijk gebied aanwezig is, de omgeving goed wordt ondersteund door water en de geschiedenis van een handelsroute waarvandaan deze loopt, bevestigt deze stelling. De twee verdiepingen tellende agora, de basiliek, het waterreservoir en de riolen kunnen worden beschouwd als indicatoren van de ontwikkeling van de stad. De mozaïeken die tijdens de opgravingen van de stad zijn blootgelegd, worden nu tentoongesteld in het Antalya Museum.

SELGE:

Het ligt op de zuidelijke helling van het Taurusgebergte, vlakbij Köprüçayı, 950 m van de zee. Selge, gesticht op grote hoogte, is een oud Pisidisch bergstadje. Selge is te bereiken via een steile en bochtige weg van 4 km na de Köprül&uum;-kloof. De weg naar Selge loopt door de Köprülü kloof, die zeer rijk is aan natuurlijke schoonheid. Onderweg; In ürg&uum;p en Goröreme zijn uitgehouwen rotsen die op sprookjesachtige schoorstenen lijken en de hele berghelling bedekken.


Selge zou zijn opgericht door Kalches. De stad, geassocieerd met Pisidië, werd later opgenomen in de grenzen van Panfilya en bleef onder de heerschappij van Lydië, Perzië, Alexander en Rome. Het theater met 5 deuren en 45 treden naar het noorden is het belangrijkste en best bewaarde monument. Het stadion en de gymzaal liggen ten zuiden van het uit de rotsen gehouwen theater, en in het westen staat de Ionische Tempel, waarvan het plafond is versierd met adelaarsmotieven. In het zuiden van het stadion bevinden zich een fontein en een agora, in het noorden van de muren die zich ten zuidwesten van de stad uitstrekken liggen de tempels van Artemis en Zeus naast elkaar. Ten westen van deze tempels bevinden zich waterreservoirs, in het noorden sarcofagen en rijkelijk versierde grafmonumenten, evenals een necropolis.

ALARAHAN:

Als u westwaarts rijdt naar Manavgat, bereikt u Alarahan na 9 km. 13e eeuw Het werd gebouwd door de Seltsjoeken als handelsverbinding tussen Konya en Alanya, de hoofdstad van de zuidkust. In deze karavanserai vinden reizigers en kooplieden veilige en comfortabele accommodatie en ontspanning. In de kleine moskee kunnen handelaren hun producten veilig opslaan, hun dieren voeren, de keuken gebruiken, een bad nemen met warm water en hun religieuze behoeften vervullen. De prachtige en bewaarde Alarahan-vallei is ook naast een oude brug gebouwd. Bij de prachtig vormgegeven ingang staat een kleine moskee. De grote binnenplaats is omgeven door vele multifunctionele ruimtes.


Ten noorden van Alarahan domineert Alara Castle de vallei. Dit gebouw, dat je via de moestuin kunt betreden, dateert uit de 13e eeuw. Het is ook niet eenvoudig om te bouwen. De klim is de moeite waard om te genieten van het prachtige uitzicht op de vallei. Dit gedeelte neemt je mee naar de top van het kasteel binnenin.

 

ASPENDOS:

De Aspendos- Theater, gebouwd in de 2e eeuw op een afstand van 44 km van Manavgat, heeft een capaciteit van 17.000 mensen en is vandaag de dag het best bewaarde en best bewaarde amfitheater. Het geheim van perfecte akoestiek, gecreëerd door een jonge man genaamd Xenon die in de regio woont, is nog steeds niet opgelost. In de 13e eeuw gebruikten de Seltsjoeken het gebouw als karavanserai en versterkten ze de noordkant van het gebouw met een boog in de typische Seltsjoekse bouwstijl.


Nadat u Serik bent gepasseerd op de snelweg Antalya-Alanya, gaat u naar het noorden en rijdt u de 4 km lange Aspendos-weg op. Geschiedenis Het dateert uit de 5e eeuw. WERK. Het Aspendos Theater, gebouwd in de 2e eeuw, werd tijdens de Seltsjoekse periode gebruikt als karavanserai en werd van tijd tot tijd gerepareerd. Samen met het podium is het een van de zeldzame theaters die tot op de dag van vandaag het best bewaard is gebleven. Tegenwoordig wordt het gebruikt bij verschillende concerten, feesten, festivals en worstelen. Agora, basiliek, nymphum en 15 km. Lang gebogen waterwegen zijn bezienswaardige gebouwen.

KANT:

75 km van Antalya. 7 km van Manavgat. van Side, ongeveer 400 m. breed en 1 km. Het heeft de vorm van een schiereiland. De naam “Zijkant” betekent "granaatappel" in de Anatolische taal. Dit kenmerk en de informatie verkregen uit sommige inscripties laten zien dat de geschiedenis van Side teruggaat totdateert uit de Hettieten. Maar het is een van de oudste nederzettingen in Anatolië.

Er wordt ook gezegd dat Side, een van hen, bestond vóór de 7e eeuw voor Christus. werd gesticht in de 1e eeuw voor Christus. Tijdens de Anatolische geschiedenis doorliep Side dezelfde fasen als de andere steden van Pamfylië. Grieken v. VII eeuw. Ze kwamen naar Side tijdens de migraties. Volgens de beschikbare inscripties BC. Tot de derde eeuw spraken ze een stadsspecifieke taal. Deze taal, die nog niet volledig is ontcijferd, is een Indo-Europese taal.

Toen Side in de 5e eeuw tot een Pamphylische metropool (bisschoppelijk centrum) werd gemaakt, beleefde het zijn hoogtijdagen in de 5e en 6e eeuw. Deze ontwikkeling VII.IX. Het eindigde met de Arabische invallen tussen de eeuwen door. Tijdens de opgravingen werden sporen gevonden van een grote brand en vele aardbevingen. Arabische invasie en natuurrampen leidden ertoe dat de stad werd verlaten. In de 12e eeuw beeldt de Arabische geograaf Ä°drisi deze plek af als een dode stad en definieert het als “verbrand Antalya”. Volgens Ä°drisi migreerden de inwoners van de stad rond 1150 vanuit Side en werd Side in de 12e eeuw volledig geëvacueerd. In de 13e eeuw kwamen de Seltsjoeken onder de heerschappij van de HamitoÄŸulları en in de 14e eeuw TekelioÄŸulları, en er was in deze tijd geen nederzetting. In de 15e eeuw sloot het zich definitief aan bij de Turkse landen. Omdat noch de Ottomanen, noch de Seltsjoeken in Side woonden, zijn er echter geen artefacten uit de Seltsjoekse en Ottomaanse periode op het schiereiland. In 1895 werd op het puntje van het schiereiland een dorp gesticht en immigranten uit Kreta vestigden zich hier. Het kleine dorp dat de kern van het huidige dorp vormt, heeft in de loop van de tijd het hele schiereiland bestreken. Het naast elkaar bestaan ​​van de dorpshuizen met hun oude structuren en hun unieke architectuur speelde een grote rol bij het openstellen van Side voor de wereld. werd later " Selimiye". Side is een stad met diepe sporen van de geschiedenis.

Het Side Museum is gevestigd op het badencomplex uit de Romeinse tijd. De afgelopen jaren zijn er kleine restauraties uitgevoerd. Het museum wordt betreden via een deur in het oosten. Via een binnenplaats waarvan de vloer bedekt is met stenen, bereikt u vervolgens een grote tuin die gezien kan worden als het tweede tepidarium van het bad. Rond deze binnenplaats en in de tuin zijn sarcofagen, zuilen, bustes, torso's, inscripties, beelden, voetstukken van beelden, zuilkapitelen, friezen, reliëfs en steles te zien die zijn gevonden tijdens opgravingen in Side. De museumtuin bestaat feitelijk uit de binnenplaatsen van de middelbare school en de palaestra van de Romeinse baden. Het belangrijkste werk op deze binnenplaatsen, waarvan de vloeren zijn bedekt met stukken marmer, is de serie fries waarin de mythologische verhalen van Poseido, de god van de zee, op de noordmuur van de binnenplaats te zien zijn. Hier wordt de relatie van goden en godinnen met de natuur gepresenteerd.

HET ZIJMUSEUM:

Het bevindt zich in Side Town in het district Manavgat. 8 km van Manavgat. een manier. Het bad van de oude agora uit de 5e-6e eeuw Eeuw na Christus tegenover de Agora uit de Romeinse tijd werd in 1960/61 gerestaureerd en omgebouwd tot museum.

Een groot deel van de in het museum tentoongestelde werken zijn gemaakt door prof. DR. Dit zijn de vondsten die Arif Müfid Mansel opdeed tijdens opgravingen in de oude stad Side tussen 1947 en 1967. Uit de Hellenistische, Romeinse en Byzantijnse periode; Inscripties, wapenreliëfs, beelden die kopieën zijn van Griekse originelen uit de Romeinse tijd, torso's, sarcofagen, portretten, ostotes, amforen, altaren, grafsteles, zuilkapitelen en zuilvoeten worden tentoongesteld.
Pagina BC In de eerste helft van de VI eeuw, de Lydiërs, BC. In 547-546 kwam het onder Perzische heerschappij. De stad ontwikkelde zich onder Perzische heerschappij. BC Het werd in 334 aan Alexander gegeven. Na de dood van Alexander Antigonus (323-304). Ptolemaeën (301-215). BC Na 215 kwam het onder de controle van het Syrische koninkrijk. BC II eeuw. De stad, die haar hoogtijdagen beleefde dankzij de machtige oorlogs- en handelsvloten van de Ptolemaeën, werd in deze tijd herbouwd en uitgebreid tot een wetenschappelijk en cultureel centrum. BC Side, dat met de Vrede van Apamea in 188 aan het koninkrijk Pergamum werd gegeven, behield zijn onafhankelijkheid samen met de regio Oost-Pamphylia en arriveerde met zijn grote koopvaardijvlootnaar welvaart en rijkdom. BC De stad die na 78 n.Chr. onder Romeinse heerschappij stond. II en III. In de 19e eeuw werd het het handelscentrum van de regio. Het was een rijke en mooie tijd, vooral mogelijk gemaakt door de slavenhandel. II.Het was een eeuw lang een centrum van wetenschap en cultuur. VII van de Syrische koningen. Antiochus kreeg hier onderwijs voordat hij de troon besteeg. Toen hij koning werd (138 v.Chr.), nam hij de naam 'Sidetes' aan. bij. Tot die tijd geloofden en aanbaden de mensen van Side vele goden zoals Athena en Apollo, Aphrodite, Ares, Asclepius, Hegeia, Kharits, Demeter, Dionysus, Hermes. Ze begonnen christenen te worden in de 4e eeuw.

Wij krijgen overigens vaak vragen over de winkelmogelijkheden en andere mogelijkheden in de betreffende dorpen en steden. Omdat dit onderwerp erg uitgebreid is, hebben we het platform 'Insider Club' waar je allerlei informatie kunt vinden over shoppen, evenementen, activiteiten, eten en drinken en nog veel meer.