Is het mogelijk om op dezelfde dag te golfen, het oude theater te bezoeken en op quadsafari te gaan
444 51 56

BELEK

Excursies vanuit BELEK

Is het mogelijk om op dezelfde dag te golfen, het oude theater te bezoeken en op quadsafari te gaan

Is het mogelijk om op dezelfde dag te golfen, het oude theater te bezoeken en op quadsafari te gaan?

Ja, dat is mogelijk. Omdat dit Belek is.

Belek, een badplaats in het zuiden van Turkije, staat bekend om zijn uniekheid in de wereld.

Een van de kenmerken die de regio Belek uniek maakt in de wereld is dat liefhebbers van archeologie kunnen genieten van een dagtocht naar de Romeinse Ruïnes in Perge en Aspendos Amfitheater kunnen worden bezichtigd terwijl golfliefhebbers de mogelijkheid hebben om te spelen op 27 uitstekende golfbanen.

Intussen biedt de regio Belek ook natuurliefhebbers en outdoorliefhebbers unieke mogelijkheden en mogelijkheden. De dag met activiteiten zoals Raften in Beşkonak of een Quad of Buggy Safari in het ruige terrein en de dichte bossen van het Taurusgebergte.

Belek, een badplaats in het zuiden van Turkije, staat bekend om zijn uniekheid in de wereld.

Een van de kenmerken die de regio Belek uniek maakt in de wereld is dat liefhebbers van archeologie een dagtocht kunnen maken naar de Romeinse ruïnes in Perge en het amfitheater van Aspendos, terwijl golfliefhebbers kunnen genieten van de Mö op 27 uitstekende golfbanen in de regio.

Ondertussen biedt de regio Belek natuurliefhebbers unieke mogelijkheden en kansen. Raften in Beşkonak biedt de mogelijkheid om de dag door te brengen met activiteiten zoals een quad- of buggysafari in het ruige terrein en de dichte bossen van het Taurusgebergte.

Historisch Belek:

Belek ligt midden in een rijke watermassa die in de oudheid bekend stond als Pamphylia. Pamphylia, wat ‘de plaats waar alle stammen leven’ betekent betekent, is een belangrijke geografie die al sinds de oudheid populair is, zoals de naam doet vermoeden. Onderzoek uitgevoerd in Pamphylia toont aan dat de beschaving in deze landen teruggaat tot de Paleolithische periode.

In Belek, gelegen op 17 km van Aspendos, 30 km van Perge en 15 km van Sillyon, de belangrijkste steden van de regio Pamphylia, kun je mysterieuze sporen van de geschiedenis tegenkomen. Belek, de toegangspoort tot beschavingen met zijn eeuwenoude identiteit, is een fascinerend toeristisch paradijs dat zich afspeelt in de herinneringen en harten van miljoenen mensen.

Oude stad Perge

Bekend als “Parha” en waarschijnlijk bestond tijdens de Hettitische periode, was Perge een van de best georganiseerde steden in Anatolië, vooral tijdens de Romeinse periode. Perge ligt 18 km ten oosten van Antalya tussen de rivieren Düden en Aksu en 30 km van Belek. Omdat het niet aan de zeekust lag, bleef het ver weg van de druk en plunderingen van piraten. Daarom zijn er geen pauzes in het ontwikkelingsproces. WERK. Net als Side sloot ook Perge in 334 een verdrag met Alexander de Grote. De stad werd dus niet bevochten of vernietigd. Hij maakte de Hellenistische, Romeinse en Byzantijnse periodes mee.

Theater met 15.000 zitplaatsen I.S. II. Het werd gemaakt in de eeuw. Het stadion in de directe omgeving van het theater verwelkomt 12.000 toeschouwers. Op Aphrodisias na is het het best bewaarde stadion in de Gais-regio. Onder de zitgedeeltes van het stadion bevinden zich 30 kamers die naar buiten openen en vermoedelijk in gebruik zijn geweest als winkels.

Perge is ook een uiterst belangrijke stad voor het christendom. St. Paul, een van de belangrijkste figuren in het christendom, komt naar Perge tijdens zijn missiereizen over de Aksu-rivier. Omdat het in de Bijbel staat, worden de stad en de rivier beschouwd als een van de heilige plaatsen van het christendom.

Bij opgravingen zijn de afgelopen jaren talloze sculpturen en kunstwerken gevonden. De poorten, de agora, het nymfum, de straten met zuilengalerijen, de begraafplaats, de basiliek en de akropolis zijn enkele van de bezienswaardigheden in Perge.

Oude stad Aspendos

De oude stad Aspendos, 17 km van Belek, hoort erbijHet podium is een van de zeldzame theaters die tot op de dag van vandaag het best bewaard is gebleven. Het Theater van Aspendos, gebouwd in de 1e eeuw, heeft een capaciteit van 17.000 personen.

In de 13e eeuw gebruikten de Seltsjoeken het gebouw als karavanserai en versterkten ze de noordkant van het gebouw met een boog in de typische Seltsjoekse bouwstijl. Het geheim van perfecte akoestiek, gecreëerd door een jonge man genaamd Xenon die in de regio woont, is nog steeds niet opgelost.

Tegenwoordig wordt het gebruikt bij verschillende concerten, feesten, festivals en bij het worstelen. Bezienswaardig in Aspendos zijn onder andere de agora, de basiliek, het nymphum en de 15 km aan gebogen waterwegen.

Oude stad Sillyon

Sillyon, een van de steden van Pamphylia, ligt tussen Perge en Aspendos op een heuvel die zichtbaar is vanuit beide steden, met bijna volledig steile hellingen en een vlakke top. Sillyon, een van de rijkste steden van de antieke wereld, wordt vermoedelijk na de Trojaanse oorlog gesticht door de helden Mopsus en Calchas.

De oude stad Sillyon, gelegen op 15 km van Belek, werd een bisschoppelijk centrum tijdens de Byzantijnse periode en leefde ook in de Seltsjoekse periode. De licht glooiende westkant van de heuvel is omgeven door Hellenistische muren. Torens, poorten en straten die naar de stad leiden, maken deze muren compleet. De stadspoort bevindt zich op de muren aan de westkant van de heuvel. Terwijl je de heuvel oploopt, zie je de ruïnes van huizen en straten in het noordwesten en de Seltsjoekse moskee, de Byzantijnse kerk en het waterreservoir in het westen. 8.000 aan de zuidwestelijke voet van de heuvel

Je begint aan een onvergetelijke reis door de tijd naar de oude stad Sillyon, vlakbij een eenpersoonstheater en een Odeon.

Oude stad Selge

Selge, een oud bergstadje op de zuidelijke hellingen van het Taurusgebergte, ongeveer 59 km van Belek, is te bereiken via een 14 km lange verharde weg met steile bochten naar het Köprülü Nationaal Park. Canyon kan worden bereikt. Selge zou zijn opgericht door Kalches. De stad, geassocieerd met Pisidia, werd later opgenomen in de grenzen van Pamphylia. De stad bleef onder de heerschappij van Lydië, Perzië, Alexander en Rome.

Ruïnes in de stad; Het uit rotsen gehouwen theater is het stadion en de gymzaal ten zuiden van het theater en de Ionische tempel, waarvan het plafond is versierd met adelaarsmotieven, in het westen. Er is een fontein en een agora ten zuiden van het stadion. Ten noorden van de stadsmuur, die zich ten zuidwesten van de stad uitstrekt, ligt de necropolis met de monumenten van Artemis en Zeus.

* Wij krijgen overigens vaak vragen over de winkelmogelijkheden en andere mogelijkheden in de betreffende dorpen en steden. Omdat dit onderwerp erg uitgebreid is, hebben we het platform 'Insider Club' waar je allerlei informatie kunt vinden over shoppen, evenementen, activiteiten, eten en drinken en nog veel meer.