DE TOP 15 dingen om te doen in Antalya | attracties en activiteiten
444 51 56

DE TOP 15 dingen om te doen in Antalya | attracties en activiteiten

Excursies vanuit ANTALYA

DE TOP 15 dingen om te doen in Antalya | attracties en activiteiten

Hier zijn mijn top 15 dingen om te doen en te zien in Antalya die de stad tot een populaire reisbestemming maken:

 1. Kaleiçi Oude Stad: De charmante oude stad van Antalya staat bekend om zijn smalle straatjes, historische gebouwen en pittoreske uitzichten. Hier vind je ook talloze winkels, restaurants en cafés.

 2. Hadrianuspoort: De Hadrianuspoort is een indrukwekkende Romeinse poort gebouwd in 130 na Christus. Het diende als de ingang naar de oude stad en is nu een populaire fotomogelijkheid.

 3. Antalya Museum: Het Antalya Museum is een van de toonaangevende archeologische musea in Turkije. Het herbergt een uitgebreide collectie oude artefacten uit de regio, waaronder beeldhouwwerken, mozaïeken en keramiek.

 4. Düden Watervallen: De Düden Watervallen zijn spectaculaire natuurlijke watervallen die in de Middellandse Zee storten. Je kunt ofwel de bovenste watervallen bezoeken of een boottocht maken om de indrukwekkende onderste watervallen te zien.

 5. Oude Stad van Perge: Ongeveer 18 km ten oosten van Antalya ligt de oude stad Perge. Hier kun je goed bewaarde Romeinse ruïnes verkennen, waaronder een indrukwekkend theater, agora en stadion.

 6. Oude Stad van Termessos: De oude stad Termessos is gelegen op een heuvel in de bergen en biedt adembenemende uitzichten op de omgeving. De goed bewaarde ruïnes omvatten een theater, zuilengalerijen en graven.

 7. Oude Stad van Side: Side is een historische havenstad met indrukwekkende Romeinse ruïnes. Je kunt het oude theater, de tempel van Apollo, de oude agora en stadsmuren verkennen. Er zijn ook prachtige stranden in de buurt.

 8. Antalya Land van Legendes Pretpark: Een indrukwekkend pretpark met spannende attracties, waterparken en entertainmentshows voor het hele gezin.

 9. Aspendos Theater: Het goed bewaarde oude theater van Aspendos staat bekend om zijn uitstekende akoestiek. Er zijn regelmatig uitvoeringen van opera, ballet en concerten.

 10. Tahtalı Berg (Olympos): Als je avontuurlijk bent, kun je de kabelbaan naar de Tahtalı Berg nemen. Vanaf daar heb je een adembenemend panoramisch uitzicht op de kust en het Taurusgebergte.

 11. Karaalioglu Park: Karaalioglu Park is een prachtig park direct aan de kust van Antalya. Hier kun je wandelen, genieten van het uitzicht en zelfs picknicken.

 12. Boottocht langs de kust: Een boottocht langs de kust van Antalya is een geweldige manier om de regio vanaf het water te zien. Je kunt zwemmen, snorkelen en genieten van de schilderachtige kustlijn op verschillende stops.

 13. Antalya Aquarium: Het Antalya Aquarium is een van de grootste aquaria ter wereld en biedt een fascinerende onderwaterwereld. Hier kun je verschillende zeedieren bewonderen en zelfs duiken met haaien.

 14. Konyaaltı Strand: Konyaaltı Strand is een populair stuk kust met fijn zand en helder water. Hier kun je zonnebaden, zwemmen en verschillende watersportactiviteiten proberen.

 15. Zandland: Zandland is een fascinerende tentoonstelling waar getalenteerde kunstenaars verbazingwekkende sculpturen maken van zand. Het is een unieke manier om kunstwerken van zand te bewonderen en tegelijkertijd de creatieve kant van Antalya te ervaren.

Antalya biedt een breed scala aan activiteiten en attracties voor reizigers van alle leeftijden en smaken. Of je nu op zoek bent naar cultuur, avontuur of ontspanning, je zult het zeker vinden in Antalya.