Het lijdt geen twijfel dat Antalya de mooiste plek ter wereld is
444 51 56

ANTALYA

Excursies vanuit ANTALYA CITY CENTER

Het lijdt geen twijfel dat Antalya de mooiste plek ter wereld is

Het lijdt geen twijfel dat Antalya de mooiste plek ter wereld is.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, die Antalya drie keer bezocht, observeerde het uitzicht op de zee, de stranden en het met sneeuw bedekte Taurusgebergte vanuit Lara tijdens zijn eerste bezoek op 6 maart 1930 en zei: “ Er bestaat geen twijfel dat Antalya de mooiste plek ter wereld is.” zei hij

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, die Antalya drie keer bezocht, observeerde het uitzicht op de zee, de stranden en het met sneeuw bedekte Taurusgebergte vanuit Lara tijdens zijn eerste bezoek op 6 maart 1930 en zei: “Het is er. het lijdt geen twijfel dat Antalya de mooiste plek ter wereld is.” zei hij.

Geschiedenis van Antalya

Antalya, de "thuisbasis van Attalos" betekent: II. Het werd gesticht door Attalos. De stad, die met het einde van het koninkrijk Pergamum (133 v.Chr.) Een tijdje onafhankelijk bleef, viel later in handen van piraten. v. In 77 voor Christus werd het door commandant Servilius Isauricus bij Romeins grondgebied gevoegd. v. In 67 voor Christus werd het de basis van de marine van Pompeius. VROUW. Hadrianus' bezoek aan Attaleia in 130 voor Christus BC zorgde voor de ontwikkeling van de stad. Attaleia, wiens naam tijdens de Byzantijnse overheersing als bisschoppelijk centrum werd beschouwd, vertoonde een grote ontwikkeling na de verovering door de Turken. Omdat de moderne stad op de oude nederzetting werd gebouwd, zijn er zeer weinig oude ruïnes in Antalya. De eerste zichtbare overblijfselen zijn een deel van de havenpier, de oude haven genoemd, en de stadsmuur rondom de haven. De Hadrianuspoort, gerestaureerd in het deel van de muren buiten het park, is een van de mooiste oude monumenten in Antalya.
De stad Antalya en omgeving werd in de oudheid Pamphylia genoemd, wat 'zeer vruchtbaar' betekent. betekent, en Lycië in het westelijke deel. VIII v. Degenen die sinds de 19e eeuw vanaf de westelijke oevers van de Gais hierheen zijn gemigreerd; Ze stichtten steden als Aspendos en Side. II Koning van Pergamon II, die in het midden van de eeuw regeerde. Attalos had Side belegerd. Het ligt op ongeveer 75 km van Antalya. De koning, die Side in het oosten niet kon innemen, kwam naar de plaats waar het huidige stadscentrum ligt en stichtte een stad. Deze plaats werd naar haar vernoemd Attaleia. In de loop van de tijd waren er mensen die het Atalia, Adalya noemden. Antalya is naar hem vernoemd.
Archeologische opgravingen hebben aangetoond dat er 40.000 jaar geleden mensen in Antalya en de regio leefden. De regio sinds 2000 voor Christus BC; Het kwam onder de heerschappij van stadstaten zoals Hettieten, Pamphylië, Lycië, Cilicië en Perzië, Alexander de Grote en Antigonus, Ptolemaeën, Seleuciden en het Pergamon-koninkrijk, dat als de opvolger ervan wordt beschouwd. Later regeerde de Romeinse staat. De oude naam van Antalya was Pamphylia en de hier gestichte steden werden voornamelijk gesticht tijdens de 2e en 3e eeuw. Eeuw beleefde zijn hoogtijdagen. Tegen het einde van de 5e eeuw verloor het zijn vroegere glorie.
Terwijl de regio onder de heerschappij stond van de Byzantijnen, zoals het bekend staat in Oost-Rome of Turkije, werd het in 1207 door de Seltsjoeken bij Turkse landen gevoegd. Tijdens de Anatolische vorstendommen kwam het onder de heerschappij van Hamitoğulları, een tak van de Teke-stam. De Teke Turkmenen zijn een van de meest bevolkte stammen in het huidige Turkmenistan, het voormalige thuisland van de Turken. XI. Sommigen van hen kwamen hier in de 19e eeuw. Tegenwoordig wordt het merengebied, dat ten noorden van Antalya ligt en deel uitmaakt van Isparta en Burdur, ook wel de Teke-regio genoemd. Het centrum van de Teke Sanjak van de Anatolische provincie tijdens de Ottomaanse periode was het huidige stadscentrum van Antalya. In die jaren het Teke Sanjak. De huidige naam van de provincie is eigenlijk een licht gewijzigde vorm van de oude naam en werd gegeven tijdens de periode van de Republiek.
XVII. De beroemde Ottomaanse reiziger Evliya Çelebi, die in de tweede helft van de eeuw naar Antalya kwam, stelt dat er vier wijken en drieduizend huizen binnen het kasteel zijn en 24 wijken buiten het kasteel. De bazaar van de stad bevond zich buiten het kasteel. Volgens Evliya Çelebi is de haven groot; genoeg om een ​​schip van 200 stuks te vervoeren. Administratief werd Antalya, dat het centrum was van Teke Sanjak en deel uitmaakte van Konya, in de laatste jaren van het Ottomaanse Rijk omgevormd tot een onafhankelijke sanjak.

Attracties in Antalya

Antalya, een van de toeristische paradijzen van ons land, verdubbelt elke zomer bijna zijn bevolking. Duizenden lokale en buitenlandse toeristen die willen afkoelen in het diepblauwe en schone water van de Middellandse Zee trekken tijdens de zomermaanden massaal naar de stad. Dit seizoen zijn de hotels in Antalya bijna vol. Met zee, zand, zon, natuurlijke en historische schoonheden spreekt Antalya elke smaak en stemming aan en brengt kleur in het gezicht in de zomermaanden. Of u nu wilt genieten van het entertainment dat tot in de ochtend duurt op uitgaansgelegenheden of zich wilt terugtrekken in een rustige baai en uw hoofd wilt laten rusten. Ben je de hitte van Antalya beu? Ga richting de watervallen. Wilt u een cultureel karakter toevoegen aan uw vakantie? Luister naar de eeuwenoude verhalen uit het verleden door oude steden en historische gebouwen te bezoeken.

Plaatsen om te bezoeken

Karain-grot:

Karain, een van de grootste natuurlijk gevormde grotten van ons land, is een diepgeworteld natuurlijk wezen dat 500.000 jaar oud is. Karain Cave geeft ook zeer belangrijke informatie over de geschiedenis van Anatolië en het Midden-Oosten. We raden u aan dit natuurwonder, waarvan de geschiedenis tot 500.000 jaar teruggaat, te bezoeken en de uitzonderlijke sfeer op te snuiven die het u biedt.

Düden-waterval:

De Düden-waterval, een van de eerste plaatsen die in je opkomt als Antalya wordt genoemd, is een van de paradijselijke hoekjes van ons land. Düden, een van de eerste stops voor degenen die even weg willen van de zinderende hitte van Antalya, behoudt altijd zijn koelte. In het boulevardgebied rond de waterval zijn er voorzieningen die niets te wensen overlaten.

Kurşunlu-waterval:

De Kurşunlu-waterval bestaat uit de combinatie van 7 verschillende kleine watervallen en fascineert degenen die hem zien met zijn buitengewone schoonheid. Wij garanderen dat u al uw zorgen meteen zult vergeten gezien de weelderige natuur rondom de waterval, die zich in een 2 km lange kloof bevindt. Als jij een van degenen bent die graag foto's maakt, biedt deze waterval uitstekende poses voor je frame, dat vertellen we je!

Manavgat-waterval:

De Manavgat-waterval, een van de plaatsen waar de werkelijkheid mooier is dan de foto's, is nu een van de herkenningspunten van de stad geworden. Deze natuurlijke schoonheid, waar duizend en één tinten groen en blauw in harmonie zijn, moet je zeker zien.

Saklıkent-skicentrum:

Hoewel Antalya een van de punten is die worden geïdentificeerd met het trio van zee, zand en zon in ons land, is het eigenlijk een van de zeldzame steden die in alle seizoenen mooi is. Als u tijdens de wintermaanden in Antalya bent, is het Saklıkent Skicentrum wellicht de ideale plek voor u. U kunt een buitengewone ski-ervaring beleven in het Taurusgebergte van Antalya.

Aspendos:

Aspendos, een van de zeldzame oude theaters die in één stuk bewaard zijn gebleven, getuigt vandaag de dag van geschiedenis met zijn duizendjarige geschiedenis. Neem plaats in Aspendos, dat een legendarische geschiedenis heeft, en luister naar de eeuwenoude verhalen die de stenen je vertellen.

Oude stad Termessos:

De oude stad ligt in het Güllük Mountain National Park en staat bekend als de plaats waar de hondensarcofaag in het Antalya Museum werd gevonden. Termessos, beroemd omdat hij zich een tijdlang verzette tegen de invallen van Alexander de Grote, bleef gedurende vele perioden van de geschiedenis onafhankelijk bestaan. Je kunt de oude stad Termessos bezoeken tegen een vergoeding van 5 TL. Als u echter een Coincard heeft, kunt u gratis meerijden.

Oude stad Xanthos:

De oude stad Xanthos, onderscheiden van andere oude steden door zijn adembenemende uitzichten op zee en delicate handgemaakte motieven, verwelkomt zijn bezoekers met de waardigheid van 3000 jaar oud te zijn. Ondanks zijn zeer oude geschiedenis trekt het ook de aandacht omdat het een van de sterkste oude steden van ons land is.

Arykanda-ruïnes:

Voor toegang tot de Arykanda-ruïnes, die vondsten bevatten die dateren uit de 5e eeuw voor Christus. BC inbegrepen, u hoeft geen kosten te betalenlen. De oude stad, opgegraven door een onderzoeker genaamd Fellows, was jarenlang verborgen in de bossen. Je kunt de ruïnes van Arykanda na 08:00 uur bezoeken.

Antiek zijtheater:

Dit historische gebouw, dat een mix is ​​van Hellenistische en Romeinse architectuur, heeft een prachtig podium van 3 verdiepingen. U kunt het oude theater, dat diverse decoraties en sculpturen bevat, gratis bezoeken met behulp van de muntkar. Als u geen museumkaart heeft, moet u bij de ingang 15 TL betalen.

Oude stad Rhodiapolis:

Er wordt geschat dat de oude stad Kumluca werd gesticht door de Rhodesiërs. De naam van deze stad, die werd geregeerd door de toen koloniserende Rhodesiërs en een zeer effectieve macht was, wordt voor het eerst genoemd in de bronnen van Hecataeus. Het is mogelijk om de overblijfselen te zien van vele bouwwerken zoals de necropolis, het theater en de kerk in de oude stad. Voor bezoeken aan de oude steden hoeft u geen kosten te betalen.

Oude stad Selge:

Hoewel de oude stad, gelegen binnen de grenzen van het district Manavgat, een tijdlang onder Perzische heerschappij stond, bleef ze het grootste deel van de geschiedenis een onafhankelijke stad. In de oude stad, die dateert uit de 3e eeuw voor Christus. Gerestaureerd in de 1e eeuw voor Christus, zijn er gebouwen zoals een stadion, theater en basiliek.

Oude stad Phaselis:

In de oude stad Phaselis, die omgeven is door muren, bevinden zich zeer belangrijke bouwwerken. Hoewel de exacte datum van de oprichting van de oude stad in het Kemer-district onbekend is, wordt aangenomen dat deze in de 7e eeuw voor Christus plaatsvond. Gekoesterd rond 2000 voor Christus. Je hebt de mogelijkheid om de oude stad gratis te bezoeken met de muntkar, de toegangsprijs bedraagt ​​20 TL.

Oude stad Perge:

De architectuur van de oude stad Perge, die haar bezoekers verwelkomt met zijn prachtige theater, draagt ​​sporen van de Hellenistische periode. In de oude stad, naast het stadion, dat tot op de dag van vandaag zorgvuldig bewaard is gebleven, bevindt zich de beroemde Plancia Magna-sarcofaag. Ook de toegangspoort en de muren van de stad zijn zeker de moeite waard. Als je een museumkaart hebt, kun je de oude stad gratis bezoeken, de toegangsprijs bedraagt ​​TL 25.

Oude binnenstad van Kaleiçi-Antalya:

Sinds de 4e eeuw voor Christus Kaleiçi is de bakermat van veel verschillende beschavingen. Ook al is het in de loop van de tijd versleten, de schoonheid ervan is er nog steeds. Kaleiçi, dat je levensenergie geeft met zijn haven, kleurrijke schattige huisjes en sprankelende zee, heeft een werkelijk unieke sfeer. Als u een liefhebber bent van nostalgie, kunt u terug in de tijd reizen met de oude winkels, herbergen en baden van Kaleiçi.

Antalya-klokkentoren:

Antalya Clock Tower, gelegen in een van de bastions van Kaleiçi, werd in 1901 gebouwd door de Duitse keizer II. Het werd aan Abdülhamid gegeven. Nadat je je thee hebt gedronken voor het opvallende uitzicht op de toren, kun je de architectuur van de toren, die met elk detail fascineert, van dichtbij bekijken.

Hadrianuspoort:

De Hadrianuspoort, door de lokale bevolking ook wel Üçkapılar genoemd, heeft een zeer oude geschiedenis. Het gebouw op de muren werd gebouwd in 130 voor Christus. Gebouwd ter ere van de Romeinse keizer Hadrianus. We raden u aan het gebouw, dat sindsdien zijn charme niet heeft verloren, toe te voegen aan uw lijst met bezienswaardigheden.

Kasteel van Alanya:

Het kasteel van Alanya, dat nu een openluchtmuseum wordt genoemd, is vanwege de ligging een van de trekpleisters van de stad. De vernietigende hand van de tijd heeft het kasteel van Alanya niet aangetast. De muurlengte van het nog steeds bewaard gebleven kasteel van Alanya bedraagt ​​ruim 6 km. Het kasteel, met 140 bastions en 400 waterreservoirs, is een van de zeldzaamste voorbeelden van Seltsjoekse architectuur. Toegang tot het kasteel van Alanya, dat u op elk moment kunt bezoeken, kost 15 TL.

Kesik-minaret:

Hoewel de Kesik Minaret, een van de herkenningspunten van Kaleiçi, niet actief wordt gebruikt, verwelkomt hij veel bezoekers. Het werd ook wel Şehzade Korkut-moskee genoemd omdat het door Şehzade Korkut tot moskee werd omgebouwd. Je moet je reis naar Antalya niet beëindigen zonder deze prachtige minaret te fotograferen, gerestaureerd na een brand in 1974.

Muratpaşa-moskee:

De Muratpaşa-moskee, die al sinds de 16e eeuw bestaat, valt op door zijn unieke vakmanschap en vooral door zijn preekstoel. De moskee, die herberg isGelegen buiten de grenzen van het Muratpaşa-district, zal dit een van de onvergetelijke momenten van uw reis zijn.

Yivli Minaret:

De Yivli Minaret, toegevoegd aan het bouwwerk gebouwd door de Seltsjoekse heerser Alaaddin Keykubat, is een van de eerste voorbeelden van islamitische bouwwerken in Antalya. Het is wereldwijd een van de zeldzame exemplaren in zijn soort.

Hıdırlık-toren:

De toren, die een imposant uiterlijk heeft, werd gebruikt als vuurtoren om schepen te observeren. De toren, die een cilindrische structuur heeft, maakt vooral indruk door zijn stevigheid.

Lycische Weg:

De weg naar de vuurtoren van Gelidonya, die de prijs heeft gekregen voor het beste landschap van ons land, verbaast iedereen met zijn unieke natuur. De Lycian Way, waar groen en blauw harmoniëren, is een natuurlijke studio voor fotografieliefhebbers. Bovendien is het erg populair onder degenen die trek- of fietstochten willen maken.

* Wij krijgen overigens vaak vragen over de winkelmogelijkheden en andere mogelijkheden in de betreffende dorpen en steden. Omdat dit onderwerp erg uitgebreid is, hebben we het platform 'Insider Club' waar je allerlei informatie kunt vinden over shoppen, evenementen, activiteiten, eten en drinken en nog veel meer.