DE TOP 15 dingen om te doen in Kemer | attracties en activiteiten
444 51 56

DE TOP 15 dingen om te doen in Kemer | attracties en activiteiten

Excursies vanuit KEMER

DE TOP 15 dingen om te doen in Kemer | attracties en activiteiten

Hier zijn mijn top 15 dingen om te doen en te zien in Kemer die de stad tot een populaire reisbestemming maken:

 1. Oude Stad van Phaselis: Deze goed bewaarde oude stad ligt aan de kust en heeft ruïnes, Romeinse baden en een indrukwekkend amfitheater.

 2. Tahtalı Berg: Een imposante berg met een kabelbaan die bezoekers naar de top brengt om te genieten van adembenemende uitzichten op de kust en de Taurusbergen.

 3. Olympos: Een schilderachtig dorp met een fascinerende ruïnesite en een prachtig strand. Het staat ook bekend om zijn boomhutten en ontspannen sfeer.

 4. Yanartaş (Brandende Rots): Een natuurlijke gasvent die al millennia brandt. Hier kunt u de vlammen op de rotsen bewonderen.

 5. Drie Eilanden: Een boottocht naar de drie eilanden voor de kust van Kemer. U kunt zwemmen, snorkelen en de prachtige onderwaterwereld verkennen.

 6. Göynük Kloof: Een prachtige kloof met helder water, ideaal voor wandelen, klimmen en natuurliefhebbers.

 7. Strand van Moonlight: Een populair strand in Kemer met gouden zand, kristalhelder water en tal van watersporten.

 8. Fenicische Kolommen: Een historische site gebouwd door de oude Feniciërs. Hier kunt u de overblijfselen van de oude kolommen verkennen.

 9. Marina van Kemer: Een schilderachtige jachthaven, ideaal om te wandelen en de luxueuze jachten te bewonderen.

 10. Grot van Beldibi: Een indrukwekkende grot met fascinerende stalactietformaties. Hier kunt u een rondleiding volgen en meer te weten komen over de geschiedenis van de grot.

 11. Ulupınar: Een idyllische plek met turquoise wateren en kleine restaurants aan de rivier die verse vis en lokale specialiteiten serveren.

 12. Nomadisch Park: Een openluchtmuseum dat het nomadische leven van de regio laat zien. Hier kunt u traditionele nomadententen bezoeken en meer te weten komen over hun cultuur.

 13. DinoPark: Een themapark met levensgrote modellen van dinosaurussen, glijbanen en andere attracties, perfect voor gezinnen en kinderen.

 14. Limanstraat: Een drukke winkelstraat in Kemer waar u souvenirs, sieraden, kleding en lokale producten kunt vinden.

 15. Baai van Phaselis: Een rustige baai met kristalhelder water, ideaal om te zwemmen en te zonnebaden. Hier kunt u ook de overblijfselen van oude havenfaciliteiten verkennen.

 

Kemer biedt een breed scala aan activiteiten en attracties voor reizigers van alle leeftijden en smaken. Of u nu op zoek bent naar cultuur, avontuur of ontspanning, u zult het zeker vinden in Kemer.