DE TOP 15 dingen om te doen in Bodrum | Bezienswaardigheden en activiteiten
444 51 56

DE TOP 15 dingen om te doen in Bodrum | Bezienswaardigheden en activiteiten

Excursies vanuit BODRUM

DE TOP 15 dingen om te doen in Bodrum | Bezienswaardigheden en activiteiten

Dit zijn mijn top 15 dingen om te doen en te zien in Bodrum die de stad tot een populaire reisbestemming maken:

 1. Het Oude Theater van Bodrum: Dit goed bewaarde Romeinse theater biedt indrukwekkend uitzicht op de stad en de zee.

 2. Het Mausoleum van Halicarnassus: Een overblijfsel van een van de zeven oude wereldwonderen, het mausoleum is een imposant graf en een belangrijk archeologisch relic.

 3. Bodrum Kasteel: Dit middeleeuwse fort herbergt het Museum van Onderwater Archeologie en biedt prachtig uitzicht op de haven van Bodrum.

 4. Het Oude Amfitheater van Myndos: Dit amfitheater dateert uit de 4e eeuw voor Christus en is een fascinerend archeologisch hoogtepunt met uitzicht over de Baai van Gümüşlük.

 5. De Oude Haven van Pedasa: Deze oude haven biedt een prachtige omgeving om te ontspannen en te verkennen.

 6. De Oude Vuurtoren van Bodrum: Een landmark van de stad, deze oude vuurtoren biedt spectaculaire uitzichten op de kust en de zonsondergang.

 7. Het Zeki Müren Museum: Gewijd aan de beroemde Turkse zanger Zeki Müren, toont dit museum zijn leven en werk.

 8. Het Museum van Onderwater Archeologie: Dit gerenommeerde museum herbergt een indrukwekkende collectie archeologische vondsten van scheepswrakken en biedt een fascinerend inzicht in de maritieme geschiedenis van de regio.

 9. Het Windmolen Dorp van Bodrum: Dit charmante dorp staat bekend om zijn traditionele windmolens en biedt een kijkje in het landelijke leven in de omgeving.

 10. De Oude Stad van Knidos: Hoewel net buiten Bodrum gelegen, is een bezoek aan de Oude Stad van Knidos de moeite waard. Het staat bekend om zijn goed bewaarde ruïnes, waaronder het oude theater en de Tempel van Aphrodite.

 11. De Bodrum Markt: Een kleurrijke bazaar waar je lokale producten, specerijen, kleding en souvenirs kunt vinden.

 12. Het Museum van Onderwater Archeologie van Bodrum: Dit museum toont fascinerende tentoonstellingen van gezonken oude schepen en stelt je in staat om de onderwaterwereld van het gebied te verkennen.

 13. Het Bodrum Museum van Hedendaagse Kunst: Hier vind je hedendaagse kunstwerken van Turkse en internationale kunstenaars.

 14. De Yalıkavak Marina: Deze luxe jachthaven biedt een prachtige omgeving om te wandelen, te dineren en te winkelen.

 15. Bodrum Stranden: Geniet van de pittoreske stranden van de regio zoals Tü rkbükü Beach, Bitez Beach of Gündoğan, bekend om hun schoonheid en ontspannen sfeer.

Houd er rekening mee dat het altijd raadzaam is om van tevoren openingstijden en beschikbaarheid te controleren, aangezien deze mogelijk zijn gewijzigd. Veel plezier met het verkennen van Bodrum!