De top 15 dingen om te doen in Istanbul | Bezienswaardigheden en activiteiten
444 51 56

De top 15 dingen om te doen in Istanbul | Bezienswaardigheden en activiteiten

Excursies vanuit Istanbul

De top 15 dingen om te doen in Istanbul | Bezienswaardigheden en activiteiten

Hier zijn mijn top 15 dingen om te doen en te zien in Istanbul die de stad tot een populaire reisbestemming maken:

 1. Hagia Sophia: Een architectonisch meesterwerk dat dienst doet als een basiliek, moskee en nu als museum. De koepel en de mozaïeken zijn indrukwekkend.

 2. Topkapi-paleis: De voormalige zetel van de Ottomaanse sultan. Verken de prachtige binnenplaatsen, zalen en harem van dit historische complex.

 3. Blauwe Moskee: Officieel bekend als de Sultan Ahmet-moskee, maakt indruk met zijn blauwe tegeldecoratie en zes minaretten.

 4. Grand Bazaar: Een levendige overdekte markt waar je specerijen, sieraden, tapijten en vele andere souvenirs kunt vinden.

 5. Spice Bazaar: Dompel jezelf onder in de geuren en smaken van het Oosten op deze kleurrijke bazaar, bekend om zijn kruiden en lokale lekkernijen.

 6. Galatatoren: Een historische toren waar u kunt genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad en de Bosporus.

 7. Bosporusstraat: Maak een boottocht langs de straat van Istanbul en geniet van het uitzicht op de historische gebouwen en de schoonheid van het water.

 8. Dolmabahce-paleis: Een prachtig paleiscomplex aan de Bosporus dat ooit de residentie was van de Ottomaanse sultans.

 9. Chora-kerk: Bezoek deze Byzantijnse kerk met zijn goed bewaarde mozaïeken en fresco's die bijbelse scènes uitbeelden.

 10. Süleymaniye-moskee: Een indrukwekkende Ottomaanse moskee in opdracht van Sultan Süleyman de Prachtlievende. Het biedt een prachtig uitzicht over de stad.

 11. Istanbul Archeologisch Museum: Hier kunt u een verscheidenheid aan artefacten ontdekken uit de oude geschiedenis van Istanbul en Anatolië.

 12. Taksimplein: Een centraal plein in Istanbul bekend om zijn levendige sfeer, winkels, restaurants en Republiekmonument.

 13. Bosporusbrug: Steek deze indrukwekkende hangbrug over die Europa en Azië verbindt en biedt adembenemend uitzicht op de Bosporus.

 14. Basilica Cisterne: Een ondergrondse cisterne die teruggaat tot de Romeinse tijd. Verken de mysterieuze sfeer en bewonder de oude zuilen.

 15. Miniaturk: Een openluchttentoonstelling met miniatuurmodellen van beroemde gebouwen en bezienswaardigheden uit Turkije. Hier kunt u het land in het klein verkennen.

 

Houd er rekening mee dat vanwege huidige gebeurtenissen of renovaties sommige informatie mogelijk niet up-to-date is. Het wordt aanbevolen om de openingstijden van attracties en beschikbaarheid te controleren voordat u op bezoek gaat. Veel plezier met het verkennen van Istanbul!